نقش نمایشگاهها در تبادل دانش و تکنولوژی
تا قبل از جنگ جهانی دوم بیشتر نمایشگاه های بین المللی به انگیزه فروش مستقیم کالا، توسعه صادرات یا معرفی فرآورده های متنوع صنعتی به بازدید کنندگان یا خریداران بالقوه برپا می شد اما به موازات توسعه فناوری به ویژه گسترش و ایجاد شرکتهای دانش بنیان تعدادی از نمایشگاهها عمده فعالیت خود را بر روی تبادل دانش و تکنولوژی و انتقال یافته های پژوهشی به کشورهای دیگر متمرکز کرده اند. زیرا فروش تکنولوژی به مراتب درآمد های بیشتری نسبت به صدور مستقیم کالا عاید آن ها می کرد.
کشور های پیشرو در تکنولوژی عمدتا در نمایشگاه های اختصاصی یا بین المللی که آخرین دستاورد های خود را در صنایع هوا_فضا، صنایع الکترونیک، تجهیزات پزشکی و بیمارستانهای پیشرفته، انواع داروهای جدید که برای درمان های بیماریهای صعب العلاج به کار می روند، فرآورده های مرتبط با حفاطت محیط زیست، لیزرها، تلسکوپهای فضایی، انواع سلاح های پیشرفته تدافعی و… به معرض نمایش قرار دهند.
درخلال برپایی این نمایشگاهها، کنفرانسهای متعددی نیز برپا می شود که درآن دانشمندان، مخترعان، مکتشفان یا افرادی که در تولید یا ساخت کالاهای دانش بنیان سهیم بوده اند یا اطلاعات کافی در مورد آن ها دارند شرکت کنندگان در کنفرانسها را با دستاورد های تکنولوژیکی عرضه شده در غرفه کشورمتبوع خود آشنا می سازند.
در دنیای امروز دانش صرفا به علم محض مانند فیزیک، شیمی، ریاضیات، مکانیک یا نظایر آن اطلاق نمی شود بلکه عبارتست از آشنایی یا وقوف به هر چیزی که بشر، طی قرنهای متمادی به آن پی برده و بخشی از گنجینه معلومات او را تشکیل داده است، تجریبات بشر نیز در این گنجینه قرار می گیرد. هر بازدید کننده یا شرکت کننده ای که در یک نمایشگاه حضور می یابد از طریق عینی و ذهنی بر دانش خود می افزاید و آن چه فرا می گیرد می تواند به دیگران انتقال دهد یا به کار بندد. [رایکانس | غرفه سازی، غرفه نمایشگاهی، ساخت غرفه، غرفه ساز، دکوراسیون داخلی، طراحی غرفه] بسیازی از صاحبان صنایع پس از بازدید از یک نمایشگاه و بررسی کیفیت کالاهای رقبا یا شیوه های بازاریابی آن ها رشته فعالیت خود را بهبود بخشیده یا بر تنوع محصولات خود افزوده اند یا با روشهای نوینی در نمایشگاه های بعدی مشارکت کرده اند که موفقیت آنهارا کاملا تضمین کرده است، بدین ترتیب نتیجه میگیریم که نقش نمایشگاهها در انتقال دانش، تجربه و آگاهی در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست.
نقش نمایشگاهها در رقابت سالم
در دنیای امروز، رقابت سازنده و سالم، یکی از مهم ترین عوامل توسعه و پیشرفت ملتهاست.
رقابت پذیری به کشور ها امکان می دهد در عرصه تجارت پیشتاز باشند، بنیه اقتصادی خود را تقویت کنند، و به جایگاه رفیع تری در اقتصاد جهانی دست یابند. در یک نمایشگاه اختصاصی یا بین المللی رقابت نقش مهمتری در موفقیت یا شکست یک شرکت، بنگاه یا موسسه ایفا می کند.
کشوری که از وجود طراحان ماهر، کار آزموده و مبتکر برای ساخت غرفه نمایشگاهی، غرفه آرایی و طراحی دکوراسیون داخلی آن استفاده می کند، بازدید کنندگان را به غرفه خود جذب خواهد کرد. هنگامی که دهها موسسه تولیدی فرضا انواع لوازم خانگی خود را در یک نمایشگاه تخصصی در معرض دید بازدید کنندگان قرار می دهند هر واحد تولیدی که محصول عالی تر، [رایکانس | غرفه سازی، غرفه نمایشگاهی، ساخت غرفه، غرفه ساز، دکوراسیون داخلی، طراحی غرفه] دارای کیفیت بهتر و قیمت مناسب تری همراه با خلاقیت در طراحی و ساخت غرفه سازی نمایشگاهی ارایه داده باشد یا کالاهای کیفی خود را با شرایط مناسب، معقول و منصفانه تری به خریداران بالقوه پیشنهاد نماید شانس بیشتری برای عقد قرارداد با طرفهای تجاری آنی خود خواهد داشت.
نمایشگاهها، اعم از نمایشگاههای بین المللی، اختصاصی یا تخصصی عرصه کاملی برای رقابت بین کشورها، شرکتها و موسسات داخلی، منطقه ای و بین المللی هستند و این رقابت در همه زمینه ها به وضوح به چشم می خورد:
-رقابت در طراحی غرفه نمایشگاهی و غرفه سازی در نمایشگاه
-رقابت در نمونه های عرضه شده از کالاهای هم گن در غرفه نمایشگاهی
-رقابت در نحوه پذیرایی از بازدیدکنندگان در طراحی غرفه
-رقابت در کیفیت تبلیغات و مواد تبلیغی
-رقابت در محل انتخاب غرفه، متراژ و ساخت غرفه (شرکت طراحی غرفه با استفاده از طرح و تجهیزات نمایشگاهی مناسب نقش بسزایی دراین رقابت دارد)
-رقابت در قیمت، تخفیفات اعطایی، شرایط فروش
شرکتهایی که نیروهای کارآمدتری را برای مدیریت غرفه، خدمات نمایشگاهی و اداره بخشهای آن و پاسخگویی به بازدیدکنندگان تربیت و اعزام نمایند و کیفیت کالاها و خدمات آنها مطلوب تر باشد شانس بیشتری برای موفقیت در نمایشگاهها و برتری یافتن بر رقبای تجاری خود دارند. به طور کلی رقابت سالم و سازنده کلید موفیت در فعالیتهای تجاری و صنعتی و حضور در نمایشگاههاست که مهم ترین ابزار بازاریابی در جهان امروز به شمار می رود.
منبع: برگرفته شده از سایت نمایشگاه بین المللی تهران
#کلمات کلیدی:
غرفه سازی، غرفه سازی در نمایشگاه، غرفه سازی نمایشگاهی، غرفه سازی نمایشگاه، طراحی غرفه، طراحی غرفه نمایشگاهی، غرفه نمایشگاهی، شرکت طراحی غرفه، شرکت طراحی داخلی، ساخت غرفه، ساخت غرفه نمایشگاهی، تجهیزات نمایشگاهی، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، غرفه آرایی، خدمات نمایشگاهی، نمایشگاه بین المللی، اجرای غرفه نمایشگاهی، غرفه سازی ارزان، غرفه سازی در تهران، غرفه سازی شهرستان